Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit Vlerësim 5 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Kontinenti amerikan përbëhet nga Kanadaja, me sipërfaqe 9.985 ×\times 106 km2; ShBA-ja, me sipërfaqe 9.857 ×\times 106 km2, Amerika Qendrore, me sipërfaqe 5.238 ×\times 105 km2 dhe Amerika e Jugut, me sipërfaqe 1.784 ×\times 107 km2. i) Njehsoni sipërfaqen e përgjithsme të kontinentit amerikan. Përfundimin jepeni në shkrimin standard dhe si numër të zakonshëm.; ii) Njehsoni ndryshesën ndërmjet sipërfaqes më të madhe dhe asaj më të vogël të dhënë në listën e mësipërme.
  2. Sipërfaqja e planetit tonë është 5.101 ×\times 108 km2. Sipërfaqja e tokës pa detin është 1.483 ×\times 108 km2. i) Gjeni raportin (sipërfaqja e kontinentit amerikan) :: (sipërfaqja e tokës pa detin). Përgjigjen jepeni në trajtën 1 :: mm.; ii) Sa është sipërfaqja e planetit tonë e zënë nga uji?; iii) Sa për qind e sipërfaqes së planetit tonë është me ujë?