Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Vlerësim 5 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

A janë të sakta formulimet e mëposhtme? Nëse jo, jepni përgjigjen e saktë.

  1. Për të gjetur përfundimin 157 ×\times 155, duhet të shumëzoni eksponentët.
  2. Për të gjetur përfundimin (34)5, duhet të shumëzoni eksponentët.
  3. i) (34)0 = 34; (34)0 = 1; iii) (34)0 = 3
  4. 77 ×\times 72 :: 76 = 78