Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit Vlerësim 5 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni vlerën e aa, bb, cc dhe dd në barazimet e mëposhtme.

  1. 7=7a\sqrt{7} = 7^a
  2. 405=40b\sqrt[5]{40} = 40^b
  3. 81=9c\sqrt{81} = 9^c
  4. 5=625d5 = 625^d