Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Vlerësim 5 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shkruani shprehjet e mëposhtme si fuqi të: i) 3; ii) 9

  1. 3
  2. 9
  3. 81
  4. 13\dfrac{1}{3}
  5. 19\dfrac{1}{9}
  6. 181\dfrac{1}{81}
  7. 27
  8. 127\dfrac{1}{27}
  9. 3\sqrt{3}