Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Vlerësim 5 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Vëllimi i një koni, rrezja e të cilit është e njëjtë me lartësinë e tij xx, jepet me formulën V=kx3V = kx^3. Tregoni që k=π3k = \dfrac{\pi}{3}.
  2. Syprina anësore SS e këtij koni, jepet me formulën S=pxqS = px^q, ku qq mund të jetë numër i plotë, kurse pp jo. Gjeni vlerën e pp dhe qq.
  3. Syprina anësore e një koni të ngjashëm me konin e dhënë është 1616π2\pi\sqrt{2} m2. Gjeni vëllimin e këtij koni.