Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit Vlerësim 6 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Grafiku i y=f(x)y=f(x) kalon nga pikat AA (2,4)(-2, 4), BB (0,1)(0, 1), CC (2,0)(2, 0) dhe DD (3,1)(3, 1). Si ndryshojnë koordinatat e AA, BB, CC dhe DD pas shëndërrimeve të mëposhtme.

  1. y=f(x)+4y=f(x)+4
  2. y=f(x1)y=f(x-1)
  3. y=f(x)y=f(-x)
  4. y=f(x)y=-f(x)