Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Vlerësim 6 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Çiftoni grafikët A-E me secilën prej fjalive i-v.

  1. Kostoja e benzinës është një shumë e dhënë e së cilës i shtohet çmimi për njesi.
  2. Lëvizja e një topi tenisi pasi është hedhur.
  3. Koha që duhet për të kryer me makinë një rrugë të dhënë, krahasuar me shpejtësinë mesatare.
  4. Niveli i ujit në një enë konike të mbushur me një shpejtësi të njëtrajtshme.
  5. Niveli i ujit në një enë gjysmë sferike të mbushur me një shpejtësi të njëtrajtshme.