Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Vlerësim 7 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Hana gabon kur thotë se hipotenuza e trekëndëshit të treguar në figurë është 181 m. Përshkruani gabimin e saj dhe gjeni gjatësinë e saktë të hipotenuzës.
  2. Poli gabon kur thotë se gjatësia e brinjës të panjohur në trekëndëshin e treguar në figurë është 34.66, e rrumbullakosur në 2 shifra pas presjes dhjetore. Përshkruani gabimin e tij dhe gjeni gjatësinë e saktë të brinjës.