Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit Vlerësim 7 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Tedi luan me një rrotull të lidhur me një fije 59.5 cm të gjatë. Ai e tërheq fijen derisa arrin largësinë 28 cm nga vertikalja, siç tregohet në figurë. Llogaritni:

  1. Gjatësinë vertikale hh, që është ngritur rrotulla.
  2. Këndin α\alpha.