Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit Vlerësim 7 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Jepen vektorët x=(41)\vec{x}=\dbinom{4}{1}, y=(72)\vec{y}=\dbinom{7}{-2} dhe z=(85)\vec{z}=\dbinom{-8}{5}. Shkruani vektorët e mëposhtëm.

  1. 3x3\vec{x}
  2. 5y5\vec{y}
  3. 2z-2\vec{z}
  4. y+z\vec{y}+\vec{z}
  5. yx\vec{y}-\vec{x}
  6. x+y+z\vec{x}+\vec{y}+\vec{z}
  7. 4z2x4\vec{z}-2\vec{x}
  8. 4y+3x2z4\vec{y}+3\vec{x}-2\vec{z}
  9. 3z(x+y)3\vec{z}-(\vec{x}+\vec{y})