Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Vlerësim 7 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Anxhela thotë se 2, 3 dhe 13 janë numra pitagorianë. Tregoni pse ajo e ka gabim.
  2. Dea thotë se 20, 99 dhe 100 janë numra pitagorianë. Tregoni pse ajo e ka gabim dhe gjeni tre numra pitagorianë, ndër të cilët 100 të jetë numri më i madh.