Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit Vlerësim 7 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjashtë trekëndësha i kanë gjatësitë e brinjëve si më poshtë. Cilët nga këta trekëndësha janë këndrejtë? Argumentoni përgjigjet tuaja.

  1. 55; 1212; 1313 km
  2. 99; 1212; 1515 cm
  3. 99; 1414; 1717 m
  4. 1.61.6; 3.03.0; 3.43.4 m
  5. 1111; 1919; 2222 cm
  6. 3.63.6; 7.77.7; 8.58.5 km