Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Vlerësim 7 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Rrethit me rreze 5.875 cm i heqim një tangjente PQPQ, siç tregohet në figurë. QQ është 11.6 cm larg nga qëndra OO e rrethit.

  1. Cili është lloji i trekëndëshit OPQOPQ?
  2. Llogaritni gjatësinë e PQPQ.
  3. Llogaritni këndin α\alpha.