Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Vlerësim 7 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një anije lundron nga porti HH për 2.5 km me një kurs 62°\degree. Pas kësaj, ajo kalon rrotull një bove dhe lundron për 3.6 km me një kurs prej 152°\degree, derisa arrin farin LL. Në fund anija lundron drejt portit, siç tregohet në figurë.

  1. Tregoni që këndi xx është i drejtë.
  2. Llogaritni largesën e lundrimit të anijes nga LLHH.
  3. Llogaritni gjithë largesën që ka përshkuar anija.
  4. Gjeni këndin yy në gradën më të afërt.
  5. Gjeni kursin nga HH te fari LL.