Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Vlerësim 7 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një antenë televizive është 300 m e lartë. Antena lidhet me kabllo nga maja e shtyllës në tokë. Këndi ndërmjet secilës kabllo dhe tokës është 69.7°\degree.

  1. Sa e gjatë është secila kabllo?
  2. Sa e gjatë është largesa horizontale ndërmjet fundit të kabllos të lidhur në tokë dhe bazës së antenës.