Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit Vlerësim 7 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Një avion po i afrohet aeroportit nga një lartësi 1000 m. Në planin horizontal, avioni është 4 km larg aeroportit. Me çfarë këndi me planin horizontal duhet të zbresë avioni, në mënyrë që të ulet në aeroport?
  2. Një tribunë stadiumi ka një gjatësi prej 40 m nga rradha e fundit në rradhën e parë. Lartësia vertikale e tribunës është 25 m. Çfarë këndi formon me planin horizontal tribuna e stadiumit?