Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 15

Zgjidhja e ushtrimit 15 të mësimit 4.1 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Në një fabrikë 2/3 e syprinës së vendit e zë linja e prodhimit. Në zonën e mbetur 35\dfrac{3}{5} e syprinës janë përdorur për zyra dhe restorant. Pjesa e mbetur është për magazinë. Syprina e magazinës është 2000 m2. Gjej syprinën e linjës së prodhimit.