Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 16

Zgjidhja e ushtrimit 16 të mësimit 4.1 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Alisa pa në kinema dy filma. I pari zgjati 1561\dfrac{5}{6} orë dhe i dyti 2142\dfrac{1}{4} orë.

  1. Gjeni se sa zgjasin të dy filmat së bashku.
  2. Alisa shkon me makinë në kinema. Ajo mbërriti 10 minuta para se të fillojë filmi i parë dhe i duhet të presë gjysmë ore midis dy filmave. Mbasi mbaroi filmi i dytë ajo u largua menjëherë. Bileta për parkimin paguhet me orë të plota. Për sa orë ka nevojë të paguajë ajo?