Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 4.1 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Emi dhe Eli janë binjake. Për ditëlindjen e tyre, miqtë ju dhurojnë torta identike. Ema hëngri 18\dfrac{1}{8} e tortës së saj dhe Eli hëngri 16\dfrac{1}{6} e tortës së saj. Sa tortë mbeti? Përgjigja të jepet si një numër i përzier.