Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 17

Zgjidhja e ushtrimit 17 të mësimit 4.2 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Beni po përgatit një bojë ngjyrë gurkali. Për këtë qëllim ai përzien bojë blu, bojë të gjelbër dhe bojë të verdhë nëraportin 2.4 :: 1.5 :: 0.1. Kopjo në fletore dhe plotëso tabelën për të treguar se sa bojë i duhet Benit nga secila ngjyrë që të përgatisë sasinë e treguar.