Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 4.2 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Në një shkollë ka 52 mësues dhe 598 nxënës.

  1. Shkruaj raportin nxënës : mësues në formën n:n : 1.
  2. Një shkollë tjetër ka 85 mësues dhe 1020 nxënës. Cila shkollë ka numrin më të madh të mësuesve për nxënës?