Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 14

Zgjidhja e ushtrimit 14 të mësimit 4.3 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Gjatësia e hijes së një objekti është në përpjesëtim të drejtë me lartësinë e tij. Një shtyllë ndriçimi në rrugë 4.8 m e lartë bën një hije 2.1 m të gjatë. Sa i lartë është një stacion autobusi aty pranë, po qe se ai bën një hije 1.05 m të gjatë?