Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 15

Zgjidhja e ushtrimit 15 të mësimit 4.3 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Margarita është në Zvicër. Një supermarket lokal shet djathë kaçkavall. Çdo paketë me djathë kaçkavall kushton 3.10 franga svicerane dhe peshon 160 g. Në Angli, një paketë me djathë kaçkavall kushton 13.55 £ për kg. Kursi i këmbimit është 1 £ = 1.65 Franga svicerane. Gjej se ku është më e mirë vlera e parasë për djathin kaçkavall, në Zvicër apo në Angli.