Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 4.3 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Kristi bleu në Angli një palë xhinse për 52 £. Kur shkoi me pushime në Hong Kong, ajo pa se ato xhinse shiteshin me 620 $ të Hong Kongut. Kursi i këmbimit është 1 £ = 12.40 $ të Hong Kongut. Ku janë më të lira xhinset?