Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 4.3 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Nedi dhe Adriani shkuan të dy me biçikleta për një shëtitje të gjatë. Nedi përshkoi 23.5 milje. Adriani përshkoi 41 km. 5 milje = 8 km.

  1. Shkruaj raportin e miljeve ndaj kilometrave në formën 1 :n: n.
  2. Gjej se kush ka përshkuar më shumë dhe sa më shumë.