Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 4.3 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Dritani po lyen dhomën e tij me ngjyrë portokalli. Ai bleu një kuti me bojë e cila e ka ngjyrën e kuqe me ngjyrën e verdhë në raportin 5 :: 4. Një kuti tjetër boje e ka raportin e bojës së kuqe me atë të verdhë në raportin 20 :: 16. A japin të dy kutitë të njëjtën nuancë portokalli? Shpjego përgjigjen tënde.