Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 4.3 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Iliri paguhet 63 £ për 12 orë punë në një supermarket.

  1. Ç'pjesë e kësaj është paga e Ilirit për 7 orë punë?
  2. Gjej se sa paguhet Iliri për 7 orë punë.
  3. Iliri është paguar më shumë se paga minimale që lejohet për moshën e tij. Ç'moshë ka ai? Sa i saktë mund të jesh?