Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 4.3 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Karolina po përgatit turshi me panxhar dhe speca djegës. Për çdo 500 g panxhar ajo përdor 2 speca djegës.

  1. Shkruaj një formulë për c, numri i specave të përdorur për n gramët e panxharit.
  2. Karolina ka 2.75 kg panxhar. Për sa speca ka nevojë ajo?
  3. Karolina do të bëjë turshinë më djegëse, pra ajo dyfishon numrin e specave. Shkruaj një formulë për recetën e re.