Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 4.3 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

A janë këto çifte madhësish në përpjesëtim të drejtë?

  1. 10 simite kushtojnë 1.60 lekë, 15 simite kushtojnë 2.24 lekë.
  2. 3 pasta kushtojnë 10.80, 7 pasta kushtojnë 25.20 lekë.
  3. 5 persona peshojnë 391 kg, 9 persona peshojnë 767 kg.