Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 5.1 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

ABCDABCD është një paralelogram.

  1. Kopjo paralelogramin dhe zgjat çdo brinjë.
  2. Gjej këndet e tjera të paralelogramit.
  3. Çfarë vëren për këndet e kundërta?
  4. Përsërite me paralelograme të tjerë, a është akoma e vërtetë ajo që vure re në pikën c?
  5. Cilën cilësi të paralelogrameve ke treguar?