Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 5.3 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Jepen një pesëkëndësh dhe një gjashtëkëndësh.

  1. Gjej masat e këndeve të shënuara me shkronja.
  2. Gjej masat shumën e këndeve të jashtme.
  3. Çfarë vëren për shumën e këndeve të jashtme?