Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 5.3 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Masat e shtatë këndeve të jashtëm të një tetëkëndëshi janë: 42°42\degree, 110°110\degree, 13°13\degree, 67°67\degree, 55°55\degree, 11°11\degree dhe 53°53\degree. Gjej masën e çdo këndi të brendshëm.