Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 5.4 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

ABCDABCD është një trapez. AB=6AB=6 cm, BC=8BC=8 cm, AD=12AD=12 cm. Llogarit perimetrin ABCDABCD. Jep përgjigjen tënde deri në një shifër pas presjes.

Zgjidhja

Shkarko aplikacionin për të parë zgjidhjen.