Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 5.5 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Një rampë (platformë e pjerrët) përdoret për të ngjitur një shkallë. Rampa është 33 m e gjatë. Shkalla është 3030 cm e lartë. Sa larg shkallës (x)(x) fillon rampa? Jep përgjigjen tënde në metra, me saktësi deri në dy shifra pas presjes.