Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 5.6 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Zgjidh këto ekuacione. Jepe përgjigjen me saktësi deri në dy shifra pas presjes.

  1. x5=4\dfrac{x}{5}=4
  2. 10x=5\dfrac{10}{x}=5
  3. 3.5=x2.13.5=\dfrac{x}{2.1}
  4. 9.5=10x9.5=\dfrac{10}{x}

Zgjidhja

Shkarko aplikacionin për të parë zgjidhjen.