Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 5.7 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

ABCABC është një trekëndësh dybrinjënjëshëm.

  1. Përdor diagramin për të gjetur vlerën e tan45°\tan45\degree.
  2. Përdor Teoremën e Pitagorës për të gjetur gjatësinë e BCBC. Lëre përgjigjen në formën irracionale.
  3. Shkruaj këto raporte si vlera të sakta duke përdorur numrat tradicionalë. i) sin45°\sin45\degree; ii) cos45°\cos45\degree