Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 7.1 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Figura e mëposhtme tregon kopshtin e Gentit. Genti do të mbjellë kopshtin e tij me bar, që të duket si lëndinë. Farërat e barit shiten me thasë. Në çdo thes ka mjaftueshëm fara sa për të mbjellë 20 m2 të kopshtit. Një thes me fara kushton 4.99 L. Gjej koston më të ulët për mbjelljen e barit në kopshtin e Gentit.