Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 7.1 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Syprina e trapezit të dhënë është 9696 cm2.

  1. Zëvendëso vlerat e dhëna të a,ba, b dhe SS në formulën S=12(a+b)hS=\dfrac{1}{2}(a+b)h
  2. Kryej thjeshtimet e duhura në mënyrë që të përftosh ekuacionin: =h\square = \square h
  3. Zgjidhe për të gjetur hh.