Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 7.2 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

  1. Secila matje është rrumbullakosur në centimetrin më të afërt. Shkruaj vlerat e mundshme të saj. i) 3636 cm; ii) 112112 cm
  2. Secila matje është rrumbullakosur me një shifër pas presjes dhjetore. Shkruaj vlerën më të vogël të mundshme të saj. i) 2.52.5 cm; ii) 6.76.7 kg