Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 14

Zgjidhja e ushtrimit 14 të mësimit 7.2 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Rrumbullakimi i gjatësive të brinjëve të një drejtkëndëshi në cm më të afërt janë 1515 cm dhe 2828 cm.

  1. Gjej vlerën më të madhe dhe më të vogël të gjatësisë dhe gjerësisë së drejtkëndëshit.
  2. Njehso perimetrin më të vogël dhe më të madh të drejtkëndëshit. Jepe përgjgijen në një shkallë të përshtatshme saktësie.