Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 15

Zgjidhja e ushtrimit 15 të mësimit 7.2 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Gjatësia e bazës së një paralelogrami është 9.49.4 m dhe lartësia e tij 8.58.5 m. Të dyja këto përmasa janë dhënë të rrumbullakosura me një shifër pas presjes dhjetore. Gjej vlerën më të madhe dhe më të vogël të syprinës së këtij paralelogrami duke përdorur këto përmasa.