Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 7.2 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Një fermer llogarit që për të mbjellë tërshërë të egër në një copë tokë në formë katrore me përmasa 5050 cm me 5050 cm, i duhen 22 bimë tërshërë. Syprina e përgjithshme e tokës është 2020 ha. Gjej afërsisht sa bimë tërshërë e egër i duhen për të mbjellë të gjithë tokën?