Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 7.3 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Një fuçi uji ka formën e një kuboidi me përmasa 140140 cm lartësi, 8080 cm gjerësi dhe 22 m gjatësi. Keti i lyen me bojë të gjtiha faqet e fuçisë përveç bazës së poshtme.

  1. Gjej syprinën e lyer nga Keti dhe shprehe atë në m2.
  2. Me një kuti bojë lyhen 4 m2. Sa kuti boje i nevojiten Ketit?