Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 14

Zgjidhja e ushtrimit 14 të mësimit 7.3 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Një shkencëtare mbledh një sasi humusi përreth trungut të një pemë me syprinë 0.250.25 m2 dhe me thellësi 2020 cm.

  1. Modelo kampionin e zgjedhur si një prizëm dhe gjej vëllimin e humusit që ajo arrin të mbledhë.
  2. Gjatë grumbullimit të humusit ajo kap edhe 1212 krimba. Gjej numrin e mundshëm të krimbave që mund të jenë në 2020 cm thellësi në dy hektarë pyll druri.