Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 16

Zgjidhja e ushtrimit 16 të mësimit 7.3 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Përmasat e një kuboidi të rrumbullakosura në centimetrin më të afërt janë 5 cm, 3 cm dhe 8 cm. Gjej vlerën më të madhe dhe më të vogël të vëllimit të këtij kuboidi.