Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 7.3 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

  1. Ndërto një kuboid me përmasa 4 cm, 5 cm dhe 7 cm.
  2. Gjej syprinën e faqes së sipërme të kuboidit. Syprina e cilës faqe është e barabartë me të?
  3. Gjej syprinën e faqes së përparme të kuboidit. Cilat faqe kanë të njëjtën syprinë me të?
  4. Gjej syprinën e përgjithshme të kuboidit.