Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 7.3 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

  1. A është prizëm trupi 3 përmasor që tregohet në U1? Argumento përgjigjen tënde.
  2. Gjej syprinën e faqes së përparme të trupit që tregohet në U1.
  3. Shumëzo syprinën e faqes së përparme me gjatësinë e trupit. Çfarë vë re?