Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 7.3 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Xheni ka një kuti me lëng frutash. Kutia është në formë kuboidi. Niveli i lëngut në kuti është 8 cm. Xheni e mbyll kutinë dhe më pas e kthen atë duke e vendosur nga faqja e hijezuar e kutisë si në figurë. Gjej nivelin e lëngut në kuti në këtë pozicion të kutisë.