Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 7.4 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

  1. Gjej syprinën dhe perimetrin e një rrethi me rreze 66 cm dhe shprehe atë në një nga mënyrat e mëposhtme: i) në terma të π\pi; ii) me dy shifra pas presjes
  2. Cila prej vlerave të mësipërme jep vlerën më të saktë të perimetrit dhe syprinës së këtij qarku?