Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 14

Zgjidhja e ushtrimit 14 të mësimit 7.4 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

  1. Gjej rrezen e një rrethi, nëse syprina e qarkut të tij është 520520 m2. Jepe përgjigjen në centimetrin më të afërt.
  2. Gjej diametrin e një rrethi, syprina e të cilit është 630630 cm2. Jepe përgjigjen në milimetrin më të afërt.